Adana’da ilkokul önünde TIR şoförlüğü eğitimi: Veliler çözüm bekliyor

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Yahya Kemal Beyatlı 100’üncü Yıl İlkokulu önünde verilen sürücü kursu eğitimleri, velilerin tepkisini çekti.

Bölgede ilkokul haricinde iki okulun daha yer aldığına dikkat çeken endişeli veliler, öğrenci sayısının yoğun olduğu bölgede yer alan sürücü kursları ile ilgili yetkililerden çözüm bekliyor.

7 yaşındaki kızını her sabah okula getirdiğini belirten Kemal Tekin, “Yetkililere sesleniyorum, bizim çocuklarımıza Allah göstermesin bir şey olur, bize de bir şey olabilir. Karşıdan karşıya geçemiyoruz. Çok sıkıntıdayız. Buna önlem almaları lazım. Sürücü kursları, TIR’lar ve kamyonlarla buraları çok rahatsız ediyorlar. Okulun karşısında ve önünde karşıdan karşıya geçemiyoruz çok tehlikeli oluyor.” dedi.

Bölgede 3 okulun bulunmasından dolayı çok fazla öğrenci olduğunu kaydeden velilerden Mustafa Çizer ise “Stajyer sürücüler zaten acemiler. Araçları park edecekleri zaman, çocuklar için tehlike oluyor. İleride de motosiklet eğitmenleri var. Bu caddede 3 okul var. Kaza ihtimalinin en çok olduğu yer.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x